Στο «Green Mission» συμμετέχει η εταιρεία ΙΟΝ ΑΕ, πιστή στη δέσμευσή της να αυξήσει τη θετική της επίδραση στο περιβάλλον και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το «Green Mission» αποτελεί οργανωμένη δράση που ξεκίνησε το 2017 και έχει φτάσει σήμερα στις 63 εταιρείες και οργανισμούς με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων αλλά και του κοινού για τη σημασία της ορθής ανακύκλωσης των μπαταριών μόλυβδου-οξέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μέσα από τη συνεργασία με το Green Mission, η ΙΟΝ ΑΕ κατάφερε το 2018 να αυξήσει κατά 80,2% τις ποσότητες αποβλήτου που ανακύκλωσε σε σύγκριση με το 2016. Σημειώνεται ότι συνολικά για την τριετία 2016-2018, η εταιρεία ανακύκλωσε 2.784 kg αποβλήτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 7,628MWh (ισοδυναμεί με τη μέση κατανάλωση ρεύματος για ένα μέσο νοικοκυριό για 6 μήνες) και στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 4.496 kg (ισοδυναμεί με την ετήσια απορρόφηση CO2 από 206 δέντρα).

Η συμμετοχή της εταιρείας στο Green Mission αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια ακόμα επιβεβαίωση της έμπρακτης αφοσίωσής της στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας για την Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα το περιβάλλον.

Η ΙΟΝ ΑΕ είναι μια αμιγώς ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με παρουσία στην χώρα μας από το 1930. Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, περίπου 950 εργαζομένους και κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκατ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί την μόνη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας στην Ελλάδα, που παράγει σοκολάτα από την πρώτη ύλη, τους βαλάνους του κακάο.

Η εταιρεία διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, την οποία αναπτύσσει συνεχώς δημιουργώντας νέες συνεργασίες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης