Η ιταλική Bio-on διέψευσε τις κατηγορίες αμερικανικού hedge fund για λογιστικές παρατυπίες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 15:00
Η ιταλική Bio-on διέψευσε τις κατηγορίες αμερικανικού hedge fund για λογιστικές παρατυπίες

Η ιταλική εταιρεία βιολογικών πλαστικών Bio-on διέψευσε τις κατηγορίες του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management ότι έκανε λογιστικές παρατυπίες, αναφέροντας ότι εξετάζει να προσφύγει δικαστικά κατά του ταμείου αυτού.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Bio-on ανεστάλη λόγω υπερβολικής μεταβλητότητας, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα κατά 10,3%, καθώς οι κατηγορίες, που καταγράφονται σε έκθεση με ημερομηνία 19 Ιουλίου και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Quintessential, μεταδόθηκαν από ιταλικά μέσα ενημέρωσης σήμερα. Η Quintessential ανέφερε στην έκθεσή της ότι έχει οικονομικό ενδιαφέρον για την κίνηση της μετοχής της Bio-on, κάτι που σημαίνει τυπικά ότι έχει λάβει θέση κατά της μετοχής αυτής.

Σε ανακοίνωσή της, η Bio-on σημείωσε ότι «διαψεύδει πλήρως τις κατηγορίες παρατυπιών της διοίκησής της και ότι η εταιρεία παρέχει λανθασμένη πληροφόρηση στην αγορά». Στην έκθεσή της, η Quintessential αποκάλεσε την Bio-on «μία τεράστια φούσκα που βασίζεται σε προβληματική τεχνολογία και πλασματικές πωλήσεις χάρη σε ένα δίκτυο εικονικών εταιρειών».

Η Bio-on είναι εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ, που είναι τμήμα του ιταλικού χρηματιστηρίου για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Παράγει πλαστικά, που αποκαλεί φιλικά προς το περιβάλλον, για τον αγροδιατροφικό και τον σχεδιαστικό κλάδο καθώς και τον κλάδο των καλλυντικών και έχει μία κεφαλαιοποίηση λίγο μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ.

Η Quintessential έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και αναφέρει ότι εξειδικεύεται στις αποκαλύψεις εταιρικών παρατυπιών. Πέρυσι, μία έκθεση του Ταμείου για την ελληνική εταιρεία Folli Follie οδήγησε σε έρευνα από τις ελληνικές Αρχές, την παραίτηση των ιδρυτών της εταιρείας και την αναζήτηση από την εταιρεία προστασίας από τους πιστωτές της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 15:25