Πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την έγκριση παροχής εγγυήσεων για χρηματοδότηση της Fiat Chrysler με 6,3 δισ. ευρώ βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ανοίγοντας τον δρόμο για το μεγαλύτερο δάνειο σε αυτοκινητοβιομηχανία την περίοδο της κρίσης.

Το ιταλικό τμήμα της FCA έχει προσφύγει στα προγράμματα χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης της ιταλικής κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλίσει μια κρατική τριετή δανειακή στήριξη και να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του ομίλου στη χώρα, καθώς και τον ιταλικό κλάδο αυτοκινήτου, στον οποίο δραστηριοποιούνται περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Il Sole 24 Ore ανέφερε την Κυριακή ότι οι τελικοί όροι του δανείου της FCA περιλάμβαναν μια μικρή αύξηση των προγραμματισμένων επενδύσεων της εταιρείας στην Ιταλία, στα 5,2 δισ. ευρώ από τα 5 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι όροι θα επιτρέπουν στην ολλανδική holding εταιρεία της FCA να πληρώσει ειδικό μέρισμα 5,5 δισ. ευρώ στους μετόχους μόλις ολοκληρωνόταν η προγραμματισμένη συγχώνευση της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη γαλλική PSA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης