Η Mastercard έλαβε άδεια να συστήσει υπηρεσία εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω τραπεζικών καρτών στην Κίνα, αποκτώντας πρόσβαση σε μια αγορά συναλλαγών της τάξης των 27 τρισ. δολ.

Η κοινοπραξία της Mastercard στη χώρα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές προπαρασκευαστικές εργασίες μέσα σε έναν χρόνο, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα, η οποία κυβερνάται μονοκομματικά από το ΚΚ Κίνας, βρίσκεται σε διαδικασία ανοίγματος των χρηματοοικονομικών αγορών της, προκειμένου να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να δημιουργήσουν πλήρως ιδιόκτητα εταιρικά σχήματα στη χώρα για δραστηριότητες στους τομείς των ασφαλειών, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και της επενδυτικής τραπεζικής.

Η Κίνα επέτρεψε τον Ιούνιο του 2015 στους μη κινεζικούς παρόχους εκκαθαρίσεων συναλλαγών με τραπεζικές κάρτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άδειες για τη δημιουργία θυγατρικών στην Κίνα ή να εξαγοράζουν κινεζικές εταιρείες, δίνοντας τέλος στο μονοπώλιο της κρατικής China UnionPay στον συγκεκριμένο τομέα.

Στην Κίνα κυκλοφορούσαν 8,2 δισ. τραπεζικές κάρτες στα τέλη Σεπτεμβρίου, με το 90% εξ αυτών να είναι χρεωστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης