Ο αμερικανικός κολοσσός των fast food μέχρι πριν από λίγο καιρό μπλόκαρε την ιρλανδική αλυσίδα Supermac’s από το να επεκταθεί στην ΕΕ, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία θα δημιουργούσε σύγχυση στους καταναλωτές με καθώς η ονομασία της μοιάζει με το κλασσικό μπέργκερ Big Mac.
Η McDonald’s έχασε τη δικαστική διαμάχη με την αλυσίδα fast food Supermac’s, που έχει την έδρα της στην Ιρλανδία, καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) έκρινε ότι η τελευταία μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους Irish Times.
Σύμφωνα με την EUIPO, ο αμερικανικός κολοσσός δεν είχε θέσει το εμπορικό σήμα Big Mac προς «ουσιαστική χρήση».

«Ξέραμε πως όταν ξεκινάγαμε αυτή τη μάχη θα είχαμε μπροστά μας ένα σενάριο τύπου Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, αλλά μόνο επειδή τα McDonald’s έχουν ‘βαθιές τσέπες’ και εμείς είμαστε σχετικά μικροί δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουμε», ανέφερε ο ιδρυτής της Supermac και στους Irish Times.

Η απόφαση υπονοεί επίσης ότι η Supermac θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα «Big Mac» για προϊόν ή εστιατόριο της στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης