Τις αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και γενικούς διευθυντές σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Συγκεκριμένα και ανά φορέα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Πρόεδρος: Γιάννος Μιχόπουλος, Διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της Vestas Wind Systems (μεγάλη εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών). Εμπορικός Γενικός Διευθυντής της Authentix (εταιρεία παραγωγής προϊόντων αντιμετώπισης της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο). Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης). Ανώτερο διοικητικό στέλεχος της Shell International.

Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. (ΕΧΕ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευθύνων Σύμβουλος (πρόταση της κυβέρνησης): Γιώργος Ιωάννου, Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech και Διευθυντής του ΠMΣ MBA International του ΟΠΑ. Απέκτησε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ, και MSc/DIC σε Βιομηχανικά Ρομπότ και Αυτοματισμούς από το Imperial College, του Λονδίνου. Με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ.

ΕΑΓΜΕ (Πρώην ΙΓΜΕ)

Γενικός Διευθυντής: Ανδρέας Τσώκος, Γεωλόγος (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με δύο μεταπτυχιακά διπλώματα: Τεχνο-οικονομικά Συστήματα – ΕΜΠ, Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με 12ετή εμπειρία στο χώρο της ενέργειας, την εκπόνηση Μελετών Σχεδιασμού Έργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Εγκατάστασης Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, αιολικά πάρκα, γεωθερμικά συστήματα, εγκαταστάσεις βιοαερίου) και την αδειοδότηση ενεργειακών έργων.

Κτηματολόγιο

Γενικός Διευθυντής: Στέφανος Κοτσώλης, Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ), κάτοχος MBA από το Yale University στις ΗΠΑ. Έχει δραστηριοποιηθεί ως μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία για δημόσια και ιδιωτικά έργα. Έχει διατελέσει επίσης τα τελευταία 19 χρόνια μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρεία αναπτύξεων και διαχείρισης ακινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης