Η νεότερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία στην τραπεζική δυναστεία Rothschild

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 15:29
Η νεότερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία στην τραπεζική δυναστεία Rothschild
Ο Αλεξάντρ ντε Ρότσιλντ θα αντικαταστήσει τον πατέρα του Νταβίντ ως πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co, που ελέγχεται από την οικογένεια, συνεχίζοντας τη δυναστεία που ιδρύθηκε πριν από 200 και πλέον χρόνια από τον Μάγιερ Άμσελ Ρότσιλντ.

Οι Ρότσιλντ, των οποίων το οικόσημο με τα πέντε βέλη συμβολίζει τις ρίζες της οικογένειας στους ευγενείς της Αυστρίας, έχουν εμπλακεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία, όπως το να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του πολέμου της Βρετανίας κατά του Ναπολέοντα.

Υπό την ηγεσία του Νταβίντ, η τράπεζα συνένωσε με επιτυχία τους βραχίονες της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της.

Η Rothschild περηφανεύεται ότι απασχολεί 3.500 ειδικούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε 40 χώρες και εστιάζεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών και στον τομέα του merchant banking.

Αν και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε υψηλότερα ετήσια κέρδη και έσοδα, χάρη στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, η επενδυτική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρίες του κλάδου, με τη Lazard να προχωρά σε περισσότερες προσλήψεις και την Perella Weinberg Partners να επιδιώκει να ανοίξει γραφείο στο Παρίσι.

«Πιστεύω ότι αυτοί που κατέστησαν την εταιρία μας τόσο επιτυχημένη είναι εξίσου ευτυχείς με εμένα για τη συνέχεια της οικογένειας στο τιμόνι της επιχείρησης», δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωση ο Νταβίντ, που εργάστηκε για τον όμιλο για περισσότερο από 40 χρόνια.

Ο Αλεξάντρ, που εντάχθηκε στον όμιλο το 2008, έχει στο παρελθόν εργαστεί στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με την Bear Stearns και την Bank of America.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 15:29