Οι Ξενοφών, Ιωάννης και Θεόδωρος Καντώνιας -πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντιστοίχως της Cosmos Aluminium Α.Ε.- αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2017, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η EY Ελλάδος την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών, μετά από απόφαση της εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita A.E. και νικητή του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χρήστος Κριμίζης-Τσατσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Alchimica Α.Ε., ο οποίος έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας».

Οι κ.κ. Ξενοφών Καντώνιας, Πρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Ιωάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Aluminium A.E., που έλαβαν το βραβείο «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

Η κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο), η οποία έλαβε το βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».
Ο κ. Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, N. ΛΑΚΑΣΑΣ – Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο: OLYMPIA ELECTRONICS A.E.), που έλαβε το βραβείο «Καινοτόμος Επιχειρηματίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κ.κ. Ξενοφών Καντώνιας, πρόεδρος της Cosmos Aluminium A.E., Ιωάννης Καντώνιας, αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium A.E. και Θεόδωρος Καντώνιας, διευθύνων σύμβουλος τηςCosmos Aluminium A.E., θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο, μαζί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 65 περίπου χώρες, για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018.

Οι νικητές της κατηγορίας «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», πατέρας και δύο γιοι, γεννήθηκαν και ζουν στη Λάρισα. Ο πατέρας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος των οικογενειακών εταιρειών Βιοκαρπέτ και Exalco για πάνω από 40 χρόνια, και εκεί ξεκίνησαν οι δύο γιοι του την επαγγελματική τους πορεία. Το 2006, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον όμιλο και να δημιουργήσουν μαζί μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια.

Το 2008 ξεκίνησαν την παραγωγή προφίλ αλουμινίου. Αποφάσισαν να μην εστιάσουν μόνο στην οικοδομή, αλλά να απευθύνονται σε πολλούς κλάδους, ενώ, παράλληλα, επικεντρώθηκαν από την πρώτη ημέρα στις εξαγωγές, και όχι στην τοπική αγορά.

Με όπλα την επιμονή, τη χρήση της τεχνολογίας και την αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα και την πελατοκεντρική προσέγγιση, η Cosmos Aluminium, στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, έχει φθάσει τα 78 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ έχει προβεί σε συνολικές επενδύσεις σχεδόν 50 εκατ. ευρώ.

Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Λάρισα, ενώ τα προϊόντα της έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού στην αυτοκινητοβιομηχανία, στη ναυπηγική και στις κατασκευές μηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών.

H εταιρεία είναι κατά 99,7% εξαγωγική και τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 20 χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στο Ισραήλ. Αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνεται μια πολύ σημαντική, νέα επένδυση για αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, με μια τρίτη γραμμή παραγωγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, Πάνος Παπάζογλου, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, αλλά και τους παρευρισκόμενους, σημείωσε:

«Οι επιχειρηματίες αυτοί, όπως και χιλιάδες ακόμη Έλληνες που κάνουν τη δική τους, προσωπική υπέρβαση και διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Αποτελούν ουσιαστική πηγή έμπνευσης για όλους μας. Αποτελούν τον μοχλό αλλαγής σελίδας στη χώρα μας. Αυτούς τους επιχειρηματίες αισθανόμαστε την ανάγκη, στην ΕΥ, να επιβραβεύσουμε και να τιμήσουμε».

Και συμπλήρωσε:
«Έχει φθάσει η ώρα για όλους μας, επιχειρηματίες, στελέχη, Πολιτεία, ιδιώτες και την κοινωνία στο σύνολό της, να σκεφτούμε ξανά ποια είναι η Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε και πώς θα δουλέψουμε όλοι για να τη χτίσουμε», καταλήγοντας:

«Οι μεγάλες αλλαγές, οι επαναστατικές αλλαγές, γίνονται από τους λίγους. Αλλά οι στέρεες βάσεις χτίζονται από τους πολλούς, σε όλα τα επίπεδα. Ας δουλέψουμε, λοιπόν, όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά εφ’ ω ετάχθη, για να το πετύχουμε».

Οι νικητές του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, κ.κ. Ξενοφών, Ιωάννης και Θεόδωρος Καντώνιας, παραλαμβάνοντας το βραβείο τους, δήλωσαν: «Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου.

Πιστεύουμε ότι εκεί θα μπορέσουμε να δείξουμε και στους άλλους επιχειρηματίες ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα της μιζέριας και της γκρίνιας, είναι μια χώρα με τρομερή δυναμική, με επιχειρήσεις αξιόλογες, αξιόπιστες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε:

«Νιώθουμε πραγματικά αδύναμοι να προβάλουμε αυτά τα παραδείγματα στην κοινωνία μας. Να τους πούμε, κοιτάξτε, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη ζωή, πιο δημιουργικοί, πιο όμορφοι και πιο κουραστικοί. Μην ακούτε τη λαϊκίστικη και μηδενιστική άποψη ότι όλα γύρω μας είναι σάπια.
Δεν είναι.
Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που παλεύουν, που δημιουργούν, που αγωνίζονται, που εξάγουν, που πληρώνουν φόρους, που διέπονται από αρχές και αξίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης