Το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε συμφωνία με την βασική ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid Motors Inc., με βάση την οποία θα επενδύσει 1 δισ. στην εταιρεία, είδηση η οποία άσκησε αμέσως πίεση στη μετοχή της εταιρείας του Elon Musk.

Η τιμή της μετοχής κινείται πτωτικά περί το 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία θα δώσει στη Lucid τη δυνατότητα να λανσάρει στην αγορά το 2020 το πρώτο της ηλεκτροκίνητο όχημα, το Lucid Air, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σαουδαραβικού fund.

Η συμφωνία του τελευταίου με την Lucid επιδεινώνει περαιτέρω το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από την Tesla, της οποίας ο CEO είχε ανακοινώσει μέσω Twitter στις 7 Αυγούστου ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έξοδο από το χρηματιστήριο.

Ο Musk στη συνέχεια έκανε πίσω, τονίζοντας παράλληλα ότι η χρηματοδότηση στην οποία υπολόγιζε προερχόταν από το σαουδαραβικό fund.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ημέρα, οι Σαουδάραβες είχαν αποκτήσει μέσω χρηματιστηρίου ποσοστό ελάχιστα χαμηλότερο του 5% στην Tesla.

Επενδύοντας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, το σαουδαραβικό κρατικό fund αποκτά έκθεση σε επενδύσεις μακράς πνοής, υποστηρίζοντας την καινοτομία προκειμένου η οικονομία της χώρας να πάψει να έχει μονόπλευρο προσανατολισμό (σ.σ. στο πετρέλαιο), όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης