Η SAS εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 17:41
Η SAS εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης
Μέσω της αξιοποίησης εργαλείων machine learning, deep learning, ανάλυσης κειμένου (text analytics), πρόγνωσης και στατιστικής διευκολύνει τους πελάτες της στη δημιουργία λύσεων τεχνητής νοημοσύνης (AI) η SAS, ηγέτης στον χώρο των analytics.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τελευταία έκδοση του SAS® Platform περιλαμβάνει ένα νέο προϊόν, το SAS Visual Text Analytics, καθώς και σημαντικές βελτιώσεις στις λύσεις SAS Visual Data Mining and Machine Learning. Αμφότερα αξιοποιούν τις νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο SAS® Viya®.

Στις πρόσφατες εγκαταστάσεις των προϊόντων analytics SAS Viya περιλαμβάνονται: ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, ο Όμιλος Klingel (η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διάθεσης προϊόντων μόδας και ρουχισμού της Γερμανίας, online και μέσω συμβατικών καναλιών, με αντιπροσώπους σε 12 ευρωπαϊκές χώρες) και η MunichRe, ένας από τους κορυφαίους αντασφαλιστές στον κόσμο.
Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά;

• Το προϊόν SAS Visual Text Analytics παράγει αξία από μη δομημένα δεδομένα χρησιμοποιώντας τη συνδυασμένη ισχύ που παρέχει η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (natural language processing, NLP), η τεχνολογία machine learning και οι γλωσσολογικοί κανόνες. Απαντά στις επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι, όπως η διαχείριση και η διερμήνευση σημειώσεων, η αξιολόγηση κινδύνων και περιστατικών απάτης, καθώς και η χρήση των σχολίων και των κριτικών που παρέχουν οι πελάτες για τον έγκαιρο εντοπισμό των προβλημάτων.

Οι δυνατότητες του SAS VisualTextAnalytics περιλαμβάνουν textmining, εξαγωγή συναφών εννοιών, κατηγοριοποίηση, ανάλυση συναισθημάτων και αναζήτηση, μέσα σε ένα μοντέρνο και ευέλικτο πλαίσιο. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να προετοιμάζουν δεδομένα για ανάλυση, να εξερευνούν θέματα με οπτικό τρόπο, να δομούν μοντέλα κειμένου και να τα αναπτύσσουν εντός υφιστάμενων συστημάτων ή επιχειρησιακών διεργασιών. Οι χρήστες μπορούν να αναλύουν με ταχύτητα μεγάλους όγκους δεδομένων χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα πρότυπα και να ενοποιούν το αποτέλεσμα των αναλύσεων κειμένου με άλλα συστήματα machinelearning και προγνωστικές τεχνικές.

• Η νέα έκδοση του SAS Visual Data Mining and Machine Learning προσφέρει ένα ολοκληρωμένο οπτικό περιβάλλον, το οποίο καλύπτει κάθε διάσταση των διαδικασιών machine learning και deep learning – από την προσπέλαση και την προεπεξεργασία των δεδομένων έως τη δόμηση και την ανάπτυξη εξελιγμένων μοντέλων.

Η εντός μνήμης, κατανεμημένη επεξεργασία παρέχει ταχύτερες απαντήσεις σε κρίσιμα επιχειρησιακά ερωτήματα και πιο αποδοτική χρήση των πολύτιμων δεδομένων και του ειδικευμένου προσωπικού. Υποστηρίζει επίσης προγραμματισμό με δημοφιλείς γλώσσες ανοικτού κώδικα, όπως οι Python και R.

• Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης του SAS Platform είναι ένα περιβάλλον εργασίας βασιζόμενο σε τεχνολογίες του Web, το οποίο ενοποιεί ολόκληρο τον κύκλο ζωής των analytics, βοηθώντας τη συνεργασία μεταξύ ομάδων διαφορετικών εταιρικών διευθύνσεων.

Πλέον, όλες οι δραστηριότητες –από την προετοιμασία των δεδομένων έως τη διαδραστική ανακάλυψη και εξερεύνηση και έως τη δόμηση και την ανάπτυξη μοντέλων– υποστηρίζεται από ένα και μόνο, οπτικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό το σφικτά ενοποιημένο περιβάλλον επιταχύνει την παραγωγή σύγχρονων αλγορίθμων machinelearning, οι οποίοι μπορούν, για παράδειγμα, να δημιουργήσουν πιο επικερδείς σχέσεις με τους πελάτες, να καταπολεμήσουν τις απάτες και να διαχειριστούν αποδοτικά τους κινδύνους.

«Ο συνδυασμός analytics, ανάπτυξης μοντέλων, προετοιμασίας δεδομένων και οπτικοποίησης σε μία πλατφόρμα που παρέχει η SAS δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να διατρέχουν όλα τα στάδια της διαδικασίας analytics χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών προϊόντων λογισμικού," δήλωσε ο κ. DanVesset, GroupVicePresident for Analytics and Information Management Research στην IDC. "Μετά από μια πρώτη ματιά στις ενημερώσεις του SAS Platform –με τις οποίες ενσωματώνονται οι πιο πρόσφατοι αλγόριθμοι στατιστικής, machine learning, deep learning και ανάλυσης κειμένου, καθώς και υποστήριξη για γλώσσες ανοικτού κώδικα– έγινε σαφές ότι η SAS θα συνεχίσει να αποτελεί ηγετικό πάροχο στον τομέα των analytics και στις γνωσιακές/AI (Artificial Intelligence) πλατφόρμες για πολλά χρόνια ακόμη».

Η Munich Re ενεργοποιεί περισσότερους χρήστες και επεκτείνει τις δυνατότητες deep learning

«Ως μία από τις πρώτες εταιρείες που εμπιστεύτηκαν και επένδυσαν στο νέο προϊόν, η βοήθεια που μάς παρείχε η MunichRe ήταν κρίσιμη για τη σχηματοποίηση των νέων λύσεων και της πλατφόρμας μας», δήλωσε ο κ. SaurabhGupta, Διευθυντής Προϊόντων Analytics στην SAS.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μαζί τους, είπαν ότι η νέα έκδοση ενοποιεί την υφιστάμενη υποδομή analytics που διαθέτουν και επιτρέπει σε χρήστες με διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων να αντιμετωπίζουν ταχύτερα τις προκλήσεις του οργανισμού.
Τα σχόλια των πελατών αποτελούσαν ανέκαθεν αποφασιστικό παράγοντα στην προσπάθεια της SAS να παρουσιάσει προϊόντα παγκοσμίου επιπέδου».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 17:41