Η Volkswagen εξετάζει πιθανή εξαγορά της γαλλικής Europcar

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 13:11
Η Volkswagen εξετάζει πιθανή εξαγορά της γαλλικής Europcar

Πιθανή εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar εξετάζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Η πιθανότητα εξαγοράς έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Europcar παλεύει με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, οι οποίες είναι συντριπτικές για τον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου.

Η Europcar ανήκε και στο παρελθόν στη Volkswagen, η οποία την είχε πουλήσει στην επενδυτική εταιρεία Eurazeo το 2006.

Ήδη η Volkswagen έχει εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον της στην Europcar και προχωρεί σε due diligence, ανέφερε πηγή με γνώση του ζητήματος στο πρακτορείο Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και μια συμφωνία απέχει ακόμη αρκετά, προσθέτουν άλλες πηγές.

Η κεφαλαιοποίηση της Europcar αγγίζει τα 390 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό χρέος της στα τέλη Μαρτίου ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ. Ενδιαφέρον για την εταιρεία έχουν εκφράσει και ιδιωτικές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, μεταξύ αυτών η Apollo Global Management.

Εκπρόσωποι των Volkswagen, Apollo και Eurazeo αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Europcar ευελπιστεί πάντως να αποφύγει τη μοίρα της αμερικανικής ανταγωνιστικής της, Hertz Global Holdings, η οποία υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας/προστασίας από τους πιστωτές της τον Μάιο.

Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 307 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων δάνειο 220 εκατ. ευρώ εγγυημένο κατά 90% από το γαλλικό κράτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 13:28