Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην εργασιακή σου πορεία; Εάν ναι, τότε η ημέρα καριέρας μπορεί να είναι μια ευκαιρία για σένα.

Η αναζήτηση για την επόμενή σου δουλειά συνοδεύεται συνήθως με άγχος και αγωνία. Ο πιο παραδοσιακός τρόπος είναι να ψάξεις online αγγελίες, να ρωτήσεις συγγενείς και φίλους, να πέσει στα χέρια σου ίσως κάποιο φυλλάδιο ή να έχεις το νου σου για τυχόν αγγελίες στις βιτρίνες καταστημάτων. Σου ακούγεται κουραστικό; Είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις κάτι τελείως διαφορετικό. Την ημέρα καριέρας στο Πλαίσιο. Μπορεί να έχεις ήδη πέσει πάνω σε κάποιο post στα Social Media της Πλαίσιο το οποίο σε καλεί να έρθεις στην ημέρα καριέρας που διοργανώνεται σ’ ένα από τα καταστήματα της εταιρίας. 

Δεν ξέρεις όμως τι ακριβώς είναι. Πιθανώς να αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ή απλά να παρευρεθείς. Αν θα πρέπει να έχεις στείλει νωρίτερα το βιογραφικό σου ή να το έχεις μαζί σου εκτυπωμένο. Δεν γνωρίζεις τους λόγους που θα ήταν καλό για εσένα να πας αλλά και το τι έχεις να κερδίσεις στο τέλος. 

Τι διαφορά έχει μια ημέρα καριέρας από το να κλείσεις απευθείας μια συνέντευξη; Γιατί να την επιλέξεις σε σχέση με τη δεύτερη περίπτωση που ξέρεις από την αρχή κάποια βασικά στοιχεία για αυτήν καθώς ήδη έχεις διαβάσει την αγγελία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Τι είναι

Όπως μαρτυράει και το όνομά της, πρόκειται για μια συγκεκριμένη ημέρα σ’ ένα συγκεκριμένο κατάστημα της Πλαίσιο κατά τη διάρκεια της οποίας recruiters από την εταιρία πραγματοποιούν συνεντεύξεις βασιζόμενοι στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που υπάρχουν εκείνη την περίοδο. 

Οι recruiters συναντούν αρκετό κόσμο έχοντας ήδη συγκεντρώσει τις ανοικτές θέσεις που υπάρχουν για όλα τα καταστήματα. Συνεπώς, ανάλογα με τη συζήτηση που θα κάνετε, θα προσπαθήσουν να βρουν την ιδανική θέση εργασίας για σένα. Είναι πιο εύκολο να κλείσεις μια συνέντευξη σε μια ημέρα καριέρας σε σύγκριση με αυτή που θα έκλεινες για κάποια συγκεκριμένη θέση. 

Γνωρίζεις live τη δουλειά

Ο χώρος που διεξάγονται οι συνεντεύξεις δεν είναι τυχαίος. Αποτελεί μια ευκαιρία για εσένα να γνωρίσεις live τη δουλειά. Δηλαδή, καθώς θα μιλάς με τον recruiter, δίπλα σας θα εργάζονται κανονικά οι plaisiopeople των καταστημάτων. 

Έτσι, μπορείς να πάρεις μια γεύση και από το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Να δεις να ζωντανεύει γύρω σου ό,τι λέτε με τον recruiter σου. 

Σκέψου ότι κλείνοντας τα μάτια σου μπορείς να φανταστείς πιο εύκολα που θα προτιμούσες να εργαστείς. Για παράδειγμα, θα ήθελες να είσαι πίσω από το ταμείο και να εξυπηρετείς τις οικονομικές συναλλαγές ή είσαι ο fun παίκτης που θα ήθελε να εργάζεται στην εξυπηρέτηση πελατών; Να αναλύει προϊόντα και να βοηθάει τον πελάτη να κάνει την ιδανική για εκείνον αγορά; Οι ευκαιρίες καριέρας είναι πολλές. 

Χωρίς άγχος

Οι συνεντεύξεις στην ημέρα καριέρας, όπως θα μπορέσεις να δεις κι εσύ, διαρκούν λιγότερο. Είναι πιο σύντομες και «ανάλαφρες». Συνεπώς, όσο άγχος και να έχεις, θα κρατήσει πολύ λίγο. 

Άλλωστε, η παρουσία αρκετού κόσμου γύρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γίνεται στο μελλοντικό σου περιβάλλον εργασίας βοηθάνε στο να χαλαρώσεις και να βγάλεις τον πιο… cool εαυτό σου. 

Τι να θυμάσαι

Έχε στο μυαλό σου ότι η Πλαίσιο διοργανώνει συστηματικά ημέρες καριέρας επιλέγοντας κάθε φορά και ένα εναλλακτικό κατάστημα. Ανεξάρτητα από την περιοχή διοργάνωσης της ημέρας καριέρας, οι θέσεις αφορούν όλα τα καταστήματα της εταιρίας.

Τώρα που έμαθες για την ημέρα καριέρας, όταν θα δεις σχετικό post στα social media μην ξεχάσεις να κάνεις apply και να τη ζήσεις! Ό,τι και να γίνει, θα αποκτήσεις σίγουρα μια σημαντική εμπειρία ώστε την επόμενη φορά να είσαι πανέτοιμος να δείξεις την πιο #give_me_the job πλευρά σου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης