Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin, υποβάθμισε αρκετές από τις εκτιμήσεις της για την χρήση και δήλωσε πως η μακροοικονομική αβεβαιότητα έχει επιδεινωθεί, καθώς παραμένει η αδυναμία στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Οι περικοπές στις εκτιμήσεις έρχονται δύο μόλις μήνες αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναγνωρίσει πως κάποιες από τις αγορές της ήρθαν αντιμέτωπες με ένα “δύσκολο περιβάλλον” και ότι σχεδιάζει να αποφύγει προβλήματα στις παραδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε απογοητευμένοι που οι βραχυπρόθεσμες παραγγελίες έχουν διαμορφωθεί χαμηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες. Σήμερα λαμβάνουμε αποφασιστική δράση για να διαχειριστούμε τα αποθέματα και τα brands της Aston Martin Lagonda για μακροχρόνια»,  τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Andy Palmer.

Η εταιρεία αναμένει τώρα οι όγκοι χονδρικής να διαμορφωθούν μεταξύ 6.300-6.500 οχήματα, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 7.100-7.300 οχήματα.

Επίσης υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο των προσαρμοσμένων EBITDA και δήλωσε ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στις περίπου 300 εκατ. στερλίνες, από τις 320-340 εκατ. στερλίνες που αναμενόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης