Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου, υπέγραψαν σήμερα, στο Κάιρο, οι εκπρόσωποι των συνδέσμων Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και Αιγυπτιακών Βιομηχανιών, στο πλαίσιο τετραήμερης επιχειρηματικής αποστολής. Εκμέρους του ΣΒΕ, το μνημόνιο υπέγραψε ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μυλωνάς, πρόεδρος επί Τιμή του Συνδέσμου και πρόεδρος της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνει στο Κάιρο μέχρι τις 7 Μαρτίου ο ΣΒΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Europe Network (EEN).
Στην αποστολή συμμετέχουν εννέα ελληνικές επιχειρήσεις , ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 100 συναντήσεις με 45 αιγυπτιακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστάθιος Γιαννακίδης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπράχος, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης και ο επικεφαλής στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, Αθανάσιος Μαρκανδρέου. Από την πλευρά των αιγυπτιακών επιχειρήσεων, επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιακών Βιομηχανιών, Eng. Mohamed El Sewedy.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης