Χρεοκόπησε και επισήμως η σλοβενική αεροπορική Adria Airways. Ειδικότερα διαδικασίες χρεοκοπίας κίνησε η σλοβενική αεροπορική Adria Airways, η οποία ανέστειλε από τις 30 Σεπτεμβρίου όλη την πτητική της δραστηριότητα, καθώς τα οικονομικά της προβλήματα την είχαν αναγκάσει επί της ουσίας να προσγειώσει το σύνολο του στόλου της από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι διαδικασίες χρεοκοπίας κινήθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας λόγω της αδυναμίας της να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις», ανακοίνωσε η Adria, της οποίας ιδιοκτήτρια είναι η γερμανική επενδυτική 4K Invest.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σλοβενική αεροπορική εταιρεία είναι η τελευταία σε μία μακρά λίστα μικρών αεροπορικών που συντρίβονται από οικονομικά προβλήματα εν μέσω υπερπροσφοράς και ανελέητου ανταγωνισμού στον χώρο των αερομεταφορών, καθώς και αυξημένου κόστους καυσίμων.

Ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας Zdravko Pocivalsek ανέφερε ότι η κυβέρνηση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας εξετάζει την πιθανότητα να συστήσει νέα αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να βελτιωθεί η διεθνής αεροπορική σύνδεση της χώρας.

Η κατάρρευση της Adria είναι εξαιρετική επιβλαβής για τη σλοβενική οικονομία και τον τουρισμό, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη Σλοβένοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με την Lufthansa και τη Fraport, ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου της Λιουμπλιάνα, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ανάληψη τουλάχιστον των μισών δρομολογίων που κάλυπτε η Adria.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πώς θα αντικατασταθούν μακροπρόθεσμα οι πτήσεις που διεξήγαγε η Adria.

Το σλοβενικό κράτος πούλησε την Adria στην 4K Invest το 2016. Έκτοτε η εταιρεία είχε πουλήσει το σύνολο των αεροσκαφών της και πετούσε με αεροσκάφη τα οποία ενοικίαζε με leasing.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV Slovenia, τα δανειακά βάρη της Adria φθάνουν περίπου τα 90 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ήδη αποχωρήσει επίσημα από τη Star Alliance από τις 2 Οκτωβρίου 2019.

Οι αεροπορικές εταιρείες – μέλη της Star Alliance, Lufthansa, Brussels Airlines και SWISS έχουν ανακοινώσει επιπλέον δρομολόγια προς τη Λιουμπλιάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης