Με γρήγορο ρυθμό κινούνται οι διαδικασίες για την εξαγορά από το fund CVC Capital Parnters του ποσοστού που κατέχει η MIG στο Υγεία (ύψους 70,38%).

Ο νομικός, φορολογικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) του θεραπευτηρίου και των θυγατρικών του βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, αν και μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση αν ζητηθεί από τη CVC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος που έχει ορίσει η MIG προχωρά στην εξέταση του εύλογου και δίκαιου του προσφερθέντος τιμήματος που έχει προσφέρει το fund.

Η μετάθεση άλλωστε της ημερομηνίας διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του Υγεία, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της συμφωνίας, για την Πέμπτη 5 Ιουλίου (από τις 27 Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά) δίνει, σύμφωνα με την αγορά, “σήμα” για την ολοκλήρωση του deal.

Όπως εξηγούν στο Capital.gr παράγοντες που παρακολουθούν τις διαδικασίες, η μικρή παράταση πιθανώς να ζητηθεί από το CVC λόγω του μεγέθους του ομίλου, καθώς εκτός από το Υγεία, στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται επίσης η γενική μαιευτική και παιδιατρική κλινική Μητέρα, το μαιευτήριο Λητώ, το Hygeia Hospital Tirana στην Αλβανία, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής Αλφα-LAB, όπως και η εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών, αναλωσίμων, φαρμακευτικών ειδών και ειδών ιατρικής γενικής χρήσης (Y-LOGIMED A.E.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτελεστική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο της MIG έχουν θεωρήσει ικανοποιητικό το τίμημα των 0,92 ευρώ ανά μετοχή που προσέφερε το CVC κατά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς το Μάιο, μέσω της εταιρείας Hellenic Healthcare, η οποία αποτέλεσε το “όχημα” και για την πώληση του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General.

Στη MIG παρέχεται επίσης η δυνατότητα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στον επενδυτικό βραχίονα του CVC, τη Hellenic Healthcare, ένα δικαίωμα που φαίνεται πως θα ασκηθεί.

Το Υγεία, που βρισκόταν εδώ και καιρό στο “στόχαστρο” του CVC (ένα μήνα πριν την υποβολή της πρότασης είχαν δοθεί πληροφορίες από τη MIG προς το fund στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας), αποτιμήθηκε κοντά στα 420 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού, ενώ το ύψος της προσφοράς του fund για την εξαγορά του μεριδίου της MIG είναι 197,97 εκατ. ευρώ.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης, την πώληση του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” από την τράπεζα Πειραιώς, για το οποίο το Υγεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε περίπτωση που παρέμενε αυτόνομο, οι πληροφορίες θέλουν τις διαδικασίες να προχωρούν και εκεί.

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να δοθεί από τη PwC, που ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης, το πλαίσιο της κατάθεσης προσφορών στους υποψήφιους επενδυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης