Κάτω από την τιμή στην οποία διαπραγματευόταν όταν εισήλθε στον δείκτη S&P 500, τον Δεκέμβριο, κινείται η μετοχή της Tesla, καθώς μετά τη χθεσινή πτώση κατά 8,55% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, συνεχίζει πτωτικά και στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων καταγράφει πτώση της τάξης του 5%, στα 678 δολάρια, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, ανεβάζοντας τις απώλειές του τίτλου για το διήμερο στο 14%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 21% από το υψηλό της 25ης Ιανουαρίου, ενώ εάν οι απώλειες της μετοχής στις προσυνεδριακές συναλλαγές διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης, τότε ο τίτλος θα έχει χάσει το σύνολο των κερδών που είχε καταγράψει από την αρχή του έτους.

Η μετοχή έχει ήδη σημειώσει τρεις πτωτικές εβδομάδες, ενώ μετά τη νέα διολίσθησή της τη Δευτέρα υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι οι κινητοί μέσοι όροι αποτελούν σημαντικούς τεχνικούς δείκτες για την καθορισμό της τάσης.

Η κατρακύλα της Tesla, εν μέσω της ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς, τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο, όπου έγραψε ότι οι τιμές του bitcoin και του έτερου κρυπτονομίσματος Ether “φαίνονται υψηλές”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχόλια του Μασκ σχετικά με την αξία του κρυπτονομίσματος στοίχισε στο bitcoin μέρος των εντυπωσιακών κερδών που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την ώθηση που έλαβε από την ανακοίνωση της Tesla πριν από δύο εβδομάδες ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, το bitcoin έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 15% το τελευταίο 24ωρο και έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης