Η ευρωπαϊκή Airbus προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θεωρώντας κάτι τέτοιο ως το ‘βασικό’ της σενάριο, εν μέσω πολιτικής καταιγίδας για το σχέδιο συμφωνίας για το διαζύγιο Λονδίνου-Βρυξελλών, σύμφωνα με σημείωμα προς τους εργαζομένους της εταιρίας το οποίο είδε το Reuters.

Ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη όμιλος αεροδιαστήματος χαιρέτισε χθες το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit αλλά επεσήμανε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια προκειμένου να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι εταιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σχέδιο συμφωνίας είναι σίγουρα ενθαρρυντικό αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι υπόκειται στις εγκρίσεις του κοινοβουλίου», ανέφερε στους εργαζομένους ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της εταιρίας για το Brexit.

«Για τις ομάδες που εργάζονται στην προετοιμασία για το Brexit, πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις μηχανές στο φουλ στο βασικό σενάριο της μη επίτευξης συμφωνίας.»

Εκπρόσωπος της Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το σημείωμα αυτό, αλλά δήλωσε στο Reuters πως «η κατάσταση παραμένει ασαφής, άρα πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε μέτρα άμβλυνσης», προσθέτοντας ότι η θέση αυτή είναι αμετάβλητη από τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης