Κηδεύτηκε στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών ο εφοπλιστής Γιώργος Ποταμιάνος, ο μεγάλος αδελφός του Ανδρεά Ποταμιάνου, ένας από τους σημαντικότερους θεμελιωτές της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο Γιώργος Ποταμιάνος πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ύστερα από από πολυετή ασθένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα διηύθυναν την «Ηπειρωτική» που επικεντρώθηκε στην επιβατηγό ναυτιλία και εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Ο στόλος της «Ηπειρωτικής», της εταιρείας της οικογένειας του Ποταμιάνου, το 1980 αποτελείτο από δώδεκα κρουαζιερόπλοια που διέσχιζαν τη Μεσόγειο και σχεδόν όλη την υφήλιο, από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι την νότια Αμερική, την Αφρική και τον Αμαζόνιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρου, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε, επισήμανε ότι «η ελληνική ναυτιλία και ιδιαίτερα η ακτοπλοΐα και η κρουαζιέρα συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Γ. Ποταμιάνου. Μου είναι δύσκολο αυτή την ημέρα του αποχωρισμού να βρώ τα κατάλληλα λόγια να αποχαιρετήσω εκ μέρους της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, τον άνθρωπο που υπήρξε ο πρωτοπόρος και ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, αφήνοντας σε εμάς και στους νέους που συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα, ανεξίτηλα διδάγματα και παρακαταθήκες, που θα μας συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα λείψεις σε όλους μας. Θα μας λείψει το χαμόγελό σου, ο πράος σου χαρακτήρας και οι πολύτιμες συμβουλές σου. Καλό σου ταξίδι καλέ μας φίλε και συνεργάτη Γιώργο και καλή αντάμωση στον αιώνιο κόσμο που πορεύεσαι σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης