Κίνα: Πράσινο φως στη Baidu για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, 16:11
Κίνα: Πράσινο φως στη Baidu για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων
Οι κινεζικές αρχές έδωσαν την έγκρισή τους στην εταιρεία Baidu, την κινεζική εκδοχή της Google, να ξεκινήσει δοκιμές οδήγησης αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους του Πεκίνου.

Τα τεστ των αυτόνομων οχημάτων θα γίνουν σε 33 δρόμους, που καλύπτουν αποστάσεις 105 χιλιομέτρων συνολικά, στα λιγότερο πυκνοκατοικημένα προάστια της κινεζικής πρωτεύουσας.

Η Baidu ηγείται των προσπαθειών ανάπτυξης της αυτόνομης κινεζικής τεχνολογίας στο πεδίο της αυτοκίνησης, έχοντας σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης με την ονομασία "Απόλλων".

Η Baidu δίνει αγώνα δρόμου για να συναγωνισθεί άλλες εταιρείες από τη Δύση, όπως η Waymo (θυγατρική της Google), η Tesla και η Uber.

Η Baidu έχει θέσει ως στόχο τα αυτόνομα οχήματά της με το σύστημα "Απόλλων" να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας έως το 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο ότι θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αυτόνομη οδήγηση μέσα στην επόμενη τριετία.

Τον προηγούμενο μήνα, η Κίνα είχε δώσει έγκριση για την πραγματοποίηση δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στη Σαγκάη από τις εταιρείες SAIC Motor, NIO κ.α.

Παρά το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο της Uber στην Αριζόνα, όπου σκοτώθηκε ο πρώτος πεζός από αυτόνομο όχημα στον κόσμο, όλες οι εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν στους δρόμους, σε όλο τον κόσμο εντείνονται οι πιέσεις για να διασφαλισθεί ότι θα είναι ασφαλή για τους πεζούς και τα άλλα οχήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, 16:11