Κοινή εταιρεία από Attica Finance-ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ για την ενίσχυση εξαγωγών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 12:55
Κοινή εταιρεία από Attica Finance-ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ για την ενίσχυση εξαγωγών
Στην ίδρυση κοινής εταιρείας προχώρησαν ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και η ATTICA FINANCE για την ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών τροφίμων και ποτών με εξαγωγική δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου κι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Νέα δεκαετία επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo 2018. Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο κ. Γιάννη Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον και την πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης των ελληνικών προϊόντων διατροφής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Χαράλαμπος Γκότσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.
Τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Αριστοτέλης Καρβέλλας και την Attica Finance ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας. Την ημερίδα παρακολούθησαν Έλληνες παραγωγοί-εξαγωγείς, Έλληνες του Εξωτερικού- εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, επιχειρηματίες και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.

Το πλαίσιο της Συμφωνίας

Η κοινή εταιρεία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη συσσωρευμένη εμπειρία των δύο μερών με σκοπό τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης επενδυτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

O Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) δραστηριοποιείται μέσω των εμπορικών δικτύων που διαθέτει στην Ευρώπη και διεθνώς στην προώθηση, την ανάδειξη και τη στήριξη της Ελληνικής διατροφής υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Η ATTICA FINANCE

Η Attica Finance αποτελεί joint venture της Attica Bank και της Δυναμικής Χρηματιστηριακής με εξειδίκευση στην ίδρυση επενδυτικών κεφαλαίων και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η αξία της συμφωνίας
Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία και προβολή της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 12:55