Κουβέλης: «Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια, η θερινή σεζόν του ‘19, θα βρει υδροπλάνα στο Ιόνιο»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 16:14
Κουβέλης: «Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια, η θερινή σεζόν του ‘19, θα βρει υδροπλάνα στο Ιόνιο»
Στην επικείμενη λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο, με την ελπίδα να συμβεί κατά τη θερινή περίοδο του 2019, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

Ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στις 12 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος που αφορά στα υδατοδρόμια», αλλά «τα υδατοδρόμια και τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα υδροπλάνα και στην περιοχή εδώ, είναι υπόθεση που εξαρτάται από τον ίδιο τον Οργανισμό προκειμένου να κάνει την κατάλληλη προπαρασκευή. Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια, η θερινή σεζόν του ‘19, θα βρει υδροπλάνα στο Ιόνιο».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απολύτως ικανοποιημένη από την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα Διαπόντια Νησιά και στην Κέρκυρα, ενώ για το θέμα των υδατοδρομίων επεσήμανε:
«ο υπουργός επιβεβαίωσε τη θέληση και τις ενέργειας που έχει κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο. Πρόκειται για ένα θέμα που και για το Υπουργείο είναι πρωτεύουσας σημασίας και σε αυτή την κατεύθυνση πορεύεται. Η σύνδεση των Ιονίων νήσων μεταξύ τους, αλλά και με τη χερσαία Ελλάδα είναι αναγκαία και η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξή της».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 16:14