Η νέα εποχή για τον χρυσό και τα πολύτιμα μεταλλεύματα της Ελλάδας ξεκίνησε! Και υπόσχεται τεράστια οφέλη για την εθνική μας οικονομία, σε άμεσα και έμμεσα έσοδα αρκετών δισεκατομμυρίων, όσο και για την απασχόληση των πολιτών που κατοικούν στην προνομιούχο ΒΑ Χαλκιδικής.

Η εποχή αυτή ξεκινά με την υπογραφή νέας Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της Ελληνικής Κυβέρνησης, που ορίζει τους νέους όρους λειτουργίας αλλά και υποχρεώσεων μεταξύ των δύο μερών, επιτυγχάνοντας αμοιβαίο όφελος με πολλούς αποδέκτες, και κυρίως την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Μεταξύ άλλων, στα μεταλλεία της Χαλκιδικής θα επενδυθούν την προσεχή 25ετίαπερί τα επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με την τήρηση όλων των όρων περιβαλλοντικής προστασίας η εξόρυξη του χρυσού και των υπόλοιπων πολύτιμων ορυκτών υλών, όπως ο χαλκός, ο άργυρος, ο μόλυβδος και ο ψευδάργυρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο χώρος ξηρής απόθεσης στον Κοκκινόλακκα

Συνεχείς δειγματοληψίες των υδάτων της περιοχής

Τα χρήματα αυτά -και πολλά ακόμα- επιστρέφουν στην ελληνική κοινωνία, ως αυξημένα έσοδα του κράτους από φόρους και μεταλλευτικά τέλη (πάνω από 2 δισεκ. ευρώ), με την εισροή συναλλάγματος, με τα κέρδη των Ελλήνων προμηθευτών και, φυσικά, με νέες, μακροχρόνιες και καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Υπολογίζεται ότι στις 1.400 νέες θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα θα προστεθούν ακόμα 900 κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ το σύνολο των άμεσων και έμμεσων θέσεων που εξασφαλίζεται με τη λειτουργία των μεταλλείων θα ξεπεράσει τις 5.000.

Επιπλέον, θα δαπανηθούν απευθείας 70 εκατομμύρια για έργα κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, με επίκεντρο τον Δήμο Αριστοτέλη.

Μια νέα παιδική χαρά, δωρεά της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία

Η επενδυτική συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένα την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο των Σκουριών, την αύξηση της παραγωγής στην Ολυμπιάδα κατά περισσότερο από 50% και την αναβάθμιση του λιμανιού του Στρατωνίου. Και όλα αυτά, με συνεχείς καταμετρήσεις και αξιολογήσεις του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργασιών και την απόλυτη και κατοχυρωμένη δέσμευση ότι το τοπικό οικοσύστημαθα αποκατασταθεί πλήρως μετά το πέρας των εργασιών.

Με τη νέα συμφωνία δε, και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, η διάρκεια ζωής των μεταλλείων θα ξεπεράσει τα 25 έτη, ενώ μέχρι τώρα υπολογιζόταν να ολοκληρωθεί στα 18.

Η Επενδυτική Συμφωνία με την υπογραφή της θα υποβληθεί προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσα στο προσεχές διάστημα και θα τεθεί επίσημα σε ισχύ με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μάθετε τα πάντα για την Επενδυτική Συμφωνία εδώ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης