Πτώση του κύκλου εργασιών κατά 14,8% και 15,3% παρουσίασαν ο Όμιλος και η Εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κτήμα Λαζαρίδη.

Όπως αναφέρει, η πτώση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην εμφάνιση του κορωνοϊού, καθώς η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που επιβλήθηκε τους πρώτους μήνες του 2020 και η μειωμένη τουριστική κίνηση τους επόμενους μήνες μέχρι και τον Ιούνιο είχαν άμεση επίδραση στην κατανάλωση οίνου και τσίπουρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η Εταιρεία και ο Όμιλος κατάφεραν να καλύψουν μέρος των απωλειών αυτών τους καλοκαιρινούς μήνες και να περιορίσουν την πτώση του τζίρου του εξαμήνου.

Λόγω του μειωμένου κύκλου εργασιών, τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου και της Εταιρείας παρουσίασαν πτώση το εξάμηνο, πτώση που οφείλεται στο σύνολο της στην εμφάνιση του κορωνοϊού.

Σχετικά με την επίδραση του κορωνοϊού στα μελλοντικά οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας και του Ομίλου, αναφέρεται ότι η εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και η επιβολή εκ νέου αυστηρών περιοριστικών μέτρων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος της επίδρασης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση, την κάμψη της πτώσης των πωλήσεων τους καλοκαιρινούς μήνες και την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου και της Εταιρείας, ούτε ο Όμιλος ούτε η Εταιρεία αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη ή επαπειλούμενη περίπτωση διακοπής δραστηριότητας (going concern).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης