Στα 2,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Lamda Development το α΄ τρίμηνο του 2019, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.
 
Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του ομίλου κινήθηκαν επίσης ανοδικά και ανήλθαν σε 14,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,7% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2018.
 
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κατά το α΄ τετράμηνο 2019 παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2018 λαμβάνοντας υπόψη και τις εορτές του Πάσχα τον περασμένο Απρίλιο για λόγους συγκρισιμότητας.
 
Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατέγραψε μικρή μείωση, της τάξεως του 1,8%, που οφείλεται κυρίως στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Βόρεια Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του έτους, αλλά ήδη διαφαίνεται τάση ανόδου αυτής.
 
Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων προσεγγίζει το 99%, ενώ παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.
 
Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα 7,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,4%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 0,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ενισχύθηκε κατά 2% (σημειώνεται ότι η περίοδος αναφοράς τόσο για τον τζίρο όσο και για την επισκεψιμότητα περιλαμβάνουν και την εορταστική περίοδο του Πάσχα ώστε να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη με την αντίστοιχη περίοδο του 2018).
 
Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε 4,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 12,2% (κυρίως λόγω της εφαρμογής του λογιστικού προτύπου IFRS 16 “Μισθώσεις”).

Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 0,5%, όπως και ο αριθμός των επισκεπτών που υποχώρησε κατά 5,9%, κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή.
 
Αναφορικά με το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2019 ανήλθε σε 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς μεταβολή σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας αύξηση 2,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε μείωση 4,9%.
 
Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων του ομίλου ανήλθε στα 14,1 εκατ. Ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,7% αποτυπώνοντας την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων.
 
Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων Net Asset Value ανήλθε σε 441,8 εκατ. Ευρώ (5,68 ευρώ ανά μετοχή).
 
Η μετοχή της εταιρείας παρουσιάζει άνοδο 30% σε σχέση με το κλείσιμο την 31η/12/2018, με τιμή μετοχής 7,40 ευρώ στις 28/05/2019.
 
Τέλος, ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (Net Loan to Value) ανέρχεται σε 41,9%, σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Εταιρεία έχει στην κατοχή της 1.866.007 ίδιες μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 2,34% επί του συνόλου, με μεσοσταθμικό κόστος κτήσεως 3,87 ευρώ ανά μετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης