Ολοκληρώθηκε προ ολίγου στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ της Folli Follie. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή το αργότερο έως αύριο το πρωί, πριν την έναρξη (στις 12.00) της κρίσιμης γενικής συνέλευσης των μετόχων της FFG.

Η εποπτική αρχή κάνοντας χρήση των νέων διατάξεων (άρθρο 40 του ν.4640/2019) που θεσμοθετεί τη δυνατότητα να ζητάει δικαστική συνδρομή για την προσωρινή αντικατάσταση, υπό προϋποθέσεις, μέλους ή μελών του ΔΣ σε εισηγμένες εταιρείες, αιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή την αντικατάσταση συγκεκριμένων προσώπων του ΔΣ της εταιρείας. Η συζήτηση του αιτήματος ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει προχθές Δευτέρα, αλλά πήρε αναβολή για σήμερα Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κύρια σημεία της αντιπαράθεσης

Η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, με παρόντες τους νομικούς εκπροσώπους όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών. Το κύριο επιχείρημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το αίτημα που κατατέθηκε είναι πως, με βάση στοιχεία που κατέθεσε, προκύπτουν ενδείξεις “συνεννόησης” μελών του ΔΣ με τον πρώην CEO και μετέπειτα μέλος του ΔΣ Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος μαζί με τον Δ. Κουτσολιούτσο και άλλα 11 άτομα κατηγορούνται για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στο σκάνδαλο παραποίησης των λογιστικών στοιχείων της εταιρείας, Παράλληλα, έγινε λόγος για ενδείξεις “σύγκρουσης συμφερόντων” μεταξύ των συγκεκριμένων μελών του ΔΣ και της εταιρείας.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επικαλέστηκαν επίσης έκθεση 360 σελίδων που βασίζεται στα μέχρι σήμερα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου που υλοποίησε η PwC κατ΄εντολήν της Επιτροπής, δυνάμει δικαστικής απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, ανέφεραν πως το αίτημα της Επιτροπής για αντικατάσταση των μελών του ΔΣ της εταιρείας υποστηρίζεται πλέον από την πλευρά των ομολογιούχων, επιχείρημα που αιφνιδίασε την πλευρά των μελών που προτείνεται η αποπομπή τους.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης που είχε αρχικά προταθεί από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να συμπεριληφθεί στη νέα διοίκηση, δεν αποδέχεται την τοποθέτησή του. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκαν δύο νέα μέλη από πλευράς Επιτροπής.

Στον αντίποδα οι νομικοί εκπρόσωποι των προς αντικατάσταση μελών, με τον κ. Κουτούπη επικεφαλής, υποστήριξε πως με την αλλαγή διοίκησης της εταιρείας τίθεται σε κίνδυνο η προς υλοποίηση συμφωνία για την εξυγίανση της FFG με τους ανέγγυους πιστωτές της εταιρείας.

Επικαλέστηκε την επιστολή που απεστάλη στο ΔΣ της εταιρείας με την οποία διατυπώθηκε η στήριξη της ad hoc ομάδας των ομολογιούχων στη διοίκηση που χειρίστηκε και έφερε εις πέρας την έως σήμερα διαδικασία για την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας.

Όπως ανέφεραν η αίτηση (αντικατάστασης μελών) είναι αόριστη και καταχρηστική καθώς δεν αποδεικνύεται ότι τα μέλη αυτά παρέβησαν τα καθήκοντά τους. Επιπλέον τέθηκε ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και ζήτημα με τη χρονική διάρκεια των ευρημάτων που προσκόμισε η PwC, καθώς αυτή επεκτείνεται πέραν του 2018.

Η πρόεδρος της υπηρεσίας ανέφερε πως η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως αύριο το πρωί. Σημειώνεται ότι αύριο στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, με το αίτημα του βασικού μετόχου, Δ. Κουτσολιούτσου για τοποθέτηση μελών της επιλογής του στη διοίκηση να μην έχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης