Μεγάλος κινεζικός όμιλος αποχωρεί από την Deutsche Bank

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, 13:11
Μεγάλος κινεζικός όμιλος αποχωρεί από την Deutsche Bank
Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της Κίνας σχεδιάζει να εκμηδενίσει τη συμμετοχή του στην Deutsche Bank και παράλληλα να "ξεφορτωθεί" τεράστιες υπεράκτιες επενδύσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η HNA Group, ιδιοκτήτρια αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχειακών ομίλων που έχει συγκεντρώσει κάτω από την ομπρέλα της επιχειρήσεις και μερίδια αξίας άνω των 40 δισ. δολαρίων μετά το ράλι εξαγωγών στο οποίο επιδόθηκε από το 2015 έως το 2017, "αποσυναρμολογεί" τη διεθνή αυτοκρατορία της για να μειώσει τον ισολογισμό της υπό τις ανανεωμένες πιέσεις των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών και των πιστωτών της.

Συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου της, ύψους 7,6%, στη γερμανική Deutsche Bank, το οποίο θα διαθέσει σταδιακά μέσα στους επόμενους 18 μήνες, τα πάγια που θέλει να "ξεφορτωθεί" η HNA αποτιμώνται μέχρι στιγμής σε πάνω από 10 δισ. δολάρια, βάσει υπολογισμών της WSJ. Ακολουθούν μετά από πωλήσεις παγίων σχεδόν 20 δισ. δολαρίων που έχουν ολοκληρωθεί ή ανακοινωθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, 13:11