Μία προσφορά, αυτή της Gongbao, φαίνεται ότι κατατέθηκε τελικά για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς συγκλίνουσες, αλλά ανεπίσημες ακόμη πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Fosun απέσυρε το ενδιαφέρον της. Εγκυρότερη πληροφόρηση αναμένεται αργότερα σήμερα.

Η Gongbao είχε καταστήσει ισχυρότερο το ενδιαφέρον της από τη στιγμή που “κατέβηκε” στις παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής με “σύμβουλο” την Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο (υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος στελέχη της ICBC είχαν συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, αλλά και την διοίκηση της ΤτΕ, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον και διερευνώντας το πεδίο για την είσοδο στην ελληνική αγορά) και η συμμετοχή της στη διαδικασία εκλαμβάνεται ως εχέγγυο για το σχέδιο χρηματοδότησης της επένδυσης της Gongbao στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ακόμη, ωστόσο, αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι η Gongbao υπέβαλε προσφορά από κοινού με την ICBC. Υπενθυμίζεται ότι ερωτώμενη από τις χρηματιστηριακές αρχές της Σανγκάης για το σχέδιο εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Gongbao είχε απαντήσει ότι η εξαγορά θα καλυφθεί κατά 40% με ίδια κεφάλαια και κατά 60% από δανεισμό.

Η απόσυρση της Fosun, εφόσον επιβεβαιωθούν επισήμως οι πληροφορίες ότι δεν υπέβαλε προσφορά, αποτελεί έκπληξη, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε διεκδικήσει σθεναρά την Εθνική Ασφαλιστική. Έχοντας τερματίσει δεύτερη στον πρώτο διαγωνισμό όπου επικράτησε η Exin, η Fosun είχε επανακάμψει δριμύτερη όταν η ναυάγησε πώληση της ασφαλιστικής στην Exin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Fosun έχει αποκτήσει ασφαλιστική εταιρία στην Πορτογαλία, αλλά και τράπεζα στη Γερμανία.

Πρόσφατα, ενίσχυσε μέσω αγοράς μετοχών το ποσοστό της στην Folli – Follie, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης