Το φθινόπωρο ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της MYTILINEOS στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας  στον Αγ. Νικόλαο, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου ισχύος 826 MW θα κατασκευαστεί με την συνδρομή της METKA και θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, με αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MYTILINEOS:

-Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες – κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS- θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

-Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μαζί με το νέο σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η MYTILINEOS θα ξεπερνά τα 2000MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).

-Η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν στην λιγνιτική παραγωγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης