Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 12:52
Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

Η κ. Μελίνα Τραυλού, μέχρι πρόσφατα γραμματέας της ΕΕΕ, είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Η κ. Τραυλού αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων στις αρχαιρεσίες της Ένωσης που έλαβαν χώρα χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του αντιπροσωπευτικού φορέα της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1974 που το το εκλεκτορικό σώμα της ΕΕΕ  χρειάστηκε να ψηφίσει για την θέση του προέδρου, αφού συνήθως ο τελικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ένας.

Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της Ένωσης και διαδέχεται τον απερχόμενο και επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη.

Η κ. Τραυλού είναι επί σχεδόν δύο δεκαετίες επικεφαλής της ναυτιλιακής Neptune Lines, που ίδρυσε ο πατέρας της, Νίκος Τραυλός, το 1973 και ελέγχει και διαχειρίζεται μεικτό στόλο οχηματαγωγών αλλά και φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Η εταιρεία της ακολουθεί σύγχρονα πρότυπα διοίκησης και εφαρμόζει πρωτοποριακές τακτικές σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, με διεθνή αναγνώριση.

Γνωρίζει τα εθνικά θέματα, αφού είναι επί σειρά ετών μέλος στα προεδρία της ΕΕΕ και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας όπως όμως και τα ευρωπαϊκά θέματα, με παρουσία στην ECSA και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 15:57