Η Nissan θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στα γραφεία της στη Βρετανία, κατά περίπου 160 άτομα, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τις συνέπειες από τις μειωμένες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων.

«Προσαρμόζουμε συνεχώς την επιχείρησή μας για να μεγιστοποιήσουμε την αποδοτικότητα σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς και επί του παρόντος διαβουλευόμαστε με μέρος του προσωπικού μας στα γραφεία μας», ανέφερε ανακοίνωση της Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan δεσμεύτηκε ότι το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σάντερλαντ θα προμηθευτεί περισσότερες μπαταρίες για να αποφύγει τις πιθανές αυξήσεις μετά την εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Η Nissan κατασκεύασε περίπου 350.000 οχήματα στο εργοστάσιο το 2019, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Qashqai, Juke και Leaf. Η εταιρία άνοιξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας το 1986.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Nissan αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια και μειώνει την παραγωγική ικανότητα, τον αριθμό των μοντέλων της και τα λειτουργικά έξοδα, αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις της Nissan στις αγορές της ΕΕ, του EFTA και του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν κατά 27% σε 290.343 οχήματα το 2020 σε μια αγορά που έπεσε κατά 24%, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης ACEA. Το μερίδιο αγοράς της Nissan μειώθηκε στο 2,4% από 2,5%.

Η Nissan κατασκευάζει περίπου 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Leaf στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ στη βορειοανατολική Αγγλία, τα περισσότερα με μπαταρία 40 kWh.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης