Η εταιρεία παραγωγής αλουμινίου Norsk Hydro ανακοίνωσε μικρότερη από ό,τι αναμενόταν πτώση στα κέρδη γ΄ τριμήνου, κυρίως λόγω της επανέναρξης της παραγωγής από τις δραστηριότητες στη Βραζιλία και το χαμηλότερο κόστος εισαγωγής, που αντιστάθμισε τις πιο ήπιες τιμές των μετάλλων.

Τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στα 1,37 δισ. νορβηγικές κορόνες (149 εκατ. δολάρια) από τα 2,68 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, αλλά υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 969 εκατ. κορόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε να μειώνεται το κόστος στις δραστηριότητες upstream, σε συνδυασμό με τα μέτρα αναδιάρθρωσης και βελτιστοποίησης downstream», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Hilde Merete Aasheim.

Η δυναμική για ζήτηση πρωτογενούς αλουμινίου έχει υποχωρήσει φέτος και η Hydro δήλωσε ότι αναμένει η αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως να κυμανθεί περί το 0%, με ένα εύρος από -0,5% σε +0,5%.

Το 2018 η ζήτηση για αλουμίνιο αυξήθηκε 3,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση της ζήτησης για πρωτογενές αλουμίνιο από Κίνα, αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1%-2% το 2019 από το 4,1% το 2018 και 8% το 2017.

Το 2020 η παγκόσμια ζήτηση έξω από την Κίνα αναμένεται σχεδόν αμετάβλητη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης