Ντράγκι: Σταθερές οι ελληνικές τράπεζες, αλλά χρειάζονται αύξηση καταθέσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 17:39
Ντράγκι: Σταθερές οι ελληνικές τράπεζες, αλλά χρειάζονται αύξηση καταθέσεων
Θετικά αποτιμά τη κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ο Κεντρικός Τραπεζίτης της ΕΚΤ, υπενθυμίζοντας όμως πως οι καταθέσεις έχουν ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα τους.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απαντώντας στην ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ιταλός Κεντρικός Τραπεζίτης τόνισε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία καθώς αυξάνεται το ΑΕΠ και μειώνεται η ανεργία, δείχνοντας έτσι πως οι μεταρρυθμίσεις της τρίτης αξιολόγησης φέρνουν αποτελέσματα, κάτι που επηρεάζει παράλληλα και τον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Παράλληλα χαιρέτισε τις προτάσεις για μια νέα ανταλλαγή ομολόγων, λέγοντας πως οι αγορές φαίνονται να υποδέχονται τη πρόταση αυτή, καθώς φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στην αγορά ελληνικού χρέους και τα spread των ελληνικών ομολόγων μειώνονται.

Τέλος, αναφερόμενος στις τράπεζες ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως η κεφαλαιακή επάρκεια βρίσκεται στο εντυπωσιακό επίπεδο του 17.1%, όμως παραμένει θέμα η ρευστότητα καθώς παρά τη σταθεροποίηση των καταθέσεων δεν έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης και πρέπει να γίνει δουλειά ακόμη έτσι ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 17:41