Ο Dennis Muilenburg απολύθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Boeing τον Δεκέμβριο, επειδή κρίθηκε υπεύθυνος για σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας.

Ο πρώην CEO αναμένεται να λάβει 62 εκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμα κίνητρα, βραβεία αποθεμάτων και συνταξιοδοτικά οφέλη, αλλά το ποσό τελικά μπορεί να μειωθεί στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Muilenburg απολύθηκε από τη δουλειά τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σταμάτησαν την παραγωγή του θεωρούμενου μπεστσέλερ 737 MAX jetliner και αμαύρωσαν τη φήμη της στις αεροπορικές εταιρείες.

Αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο της Boeing, David Calhoun, 62 ετών, βετεράνο από την ανάκαμψη και πρώην εκτελεστικό διευθυντή General Electric.

Ο Calhoun, ο οποίος ξεκινά ως Διευθύνων Σύμβουλος τη Δευτέρα, θα λάβει βασικό μισθό, με ετήσιο επιτόκιο, 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι επιλέξιμος για μακροπρόθεσμη αποζημίωση κινήτρων ύψους 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Boeing.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης