Ο Έλον Μασκ πιέζει τους εργαζόμενους και οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη μετοχή της Tesla

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 18:15
Ο Έλον Μασκ πιέζει τους εργαζόμενους και οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη μετοχή της Tesla

Βουτιά 6% έκανε η μετοχή της Tesla λίγο μετά αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ελον Μασκ, να παγώσει τις προσλήψεις ή ακόμα και να προβεί σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10%.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μασκ έστειλε ένα e-mail στα στελέχη της Tesla λέγοντας ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και για αυτό ζήτησε περικοπές θέσεων εργασίας.

Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, απαίτησε από όλους τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX να σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία και να δηλώσουν σε ποιο κεντρικό γραφείο της εταιρείας τους θα εργάζονται για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, η Tesla και οι θυγατρικές της απασχολούσαν 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο έως τα τέλη του 2021.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικά οχήματα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 25% φέτος εν μέσω μια διαδικασίες ευρύτερης πώλησης στον τομέα της τεχνολογίας.

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Tesla, βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις ανταλλακτικών και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία επιδεινώθηκαν από τη συνεχιζόμενη πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πάντως η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από την δύσκολη κατάσταση που δημιούργησαν οι αυστηροί περιορισμοί κατά της Covid στη Σαγκάη, και την αναστολή λειτουργίας για αρκετό διάστημα του εργοστασίου της που βρίσκεται στην κινεζική αυτή μεγαλούπολη.

Την Παρασκευή, οι ερευνητές μετοχών της Cowen περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους για τις παραδόσεις της Tesla, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, λόγω των επιπτώσεων από τα lockdown στην Κίνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cowen και αναλυτής Jeffrey Osborne σημείωσε: «Στην Κίνα βρίσκεται η πιο κερδοφόρα εγκατάσταση της Tesla, επομένως βλέπουμε πως η απώλεια 50.000 έως 60.000 οχημάτων μπορεί να μειώσει την κερδοφορία, η οποία θα επιδεινωθεί από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα γιγα-εργοστάσια της εταιρείας στο Βερολίνο και το Όστιν του Τέξας. για το μοντέλο Y.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 18:15