Σε χαμηλό τριετίας διολίσθησε η μετοχή της FedEx, καθώς η κολοσσιαία εταιρεία παράδοσης πακέτων υφίσταται τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Το εκτεταμένο selloff έρχεται στον απόηχο δημοσιεύματος το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το οποίο η Κίνα διεξαγάγει ρυθμιστική έρευνα επί της FedEx.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικείμενο της έρευνας είναι η εκτροπή στην παράδοση πακέτων που έστειλε η Huawei τα οποία, ενώ προορίζονταν για τα γραφεία της κινεζικής εταιρείας στην Ασία, παραδόθηκαν στην έδρα της FedEx στο Μέμφις.

Η FedEx ανέφερε πως τα πακέτα εστάλησαν αλλού κατά λάθος, υποδηλώνοντας πως δεν ήταν αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Huawei.

Στο κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή υποχώρησε κατά 1,3% στα 152,34 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από την 6η Ιουλίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση έρχεται μετά από τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στη διάρκεια των οποίων η μετοχή μετοχή έχασε το 18% της αξίας της.

Συγκριτικά, στο ίδιο διάστημα η μετοχή της ανταγωνίστριας εταιρείας United Parcel Service υποχώρησε κατά 12,9%.

Ο αναλυτής Thomas Wadewitz της UBS αντέδρασε περικόπτοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή της FedEx στα 136 δολάρια -η χαμηλότερη μεταξύ των 27 αναλυτών που ερωτήθηκαν από τη FactSet. Ο Wadewitz διατήρησε τη σύσταση πώλησης για τη μετοχή.

Η τιμή-στόχος είναι πλέον περίπου 10,7% χαμηλότερα από τα τωρινά επίπεδα.

«Ενώ είναι δύσκολο να προβλέψουμε το αποτέλεσμα των ερευνών από πλευράς Κίνας, θεωρούμε ότι είναι λογικό να αναμένουμε πίεση στη δραστηριότητά της FedEx με ένα μέρος των πελατών της στην Κίνα, εξέλιξη που θα επιδεινώσει την ήδη αδύναμη διεθνή αεροπορική δραστηριότητα», έγραψε ο Wadewitz σε σημείωμά του προς τους πελάτες.

Ο Wadewitz εκτιμά ότι τα έσοδα της δραστηριότητάς της που σχετίζεται με την Κίνα ανέρχονται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή στο 6% των συνολικών εσόδων.

Μείωσε την εκτίμηση για το κέρδος ανά μετοχή για το δημοσιονομικό έτος 2020 στα 15 δολάρια από 15,45 δολάρια προηγουμένως και για το 2021 σε 15,25 δολάρια από 16,50 δολάρια.

Συγκριτικά, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet για τα κέρδη ανά μετοχή είναι στα 16,66 δολάρια για το δημοσιονομικό έτος 2020 και στα 18,41 δολάρια για το 2021.

Η μέση σύσταση των 27 αναλυτών που ερωτήθηκαν από τη FactSet για τη μετοχή είναι “overweight” και η μέση τιμή-στόχος είναι τα 207,29 δολάρια, ή 36.1% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης