Ο κινεζικός όμιλος Fosun υποβάλλει προσφορά για τη γερμανική αλυσίδα ενδυμάτων Tom Tailor

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:34
Ο κινεζικός όμιλος Fosun υποβάλλει προσφορά για τη γερμανική αλυσίδα ενδυμάτων Tom Tailor

Ο πολυσχιδής κινεζικός όμιλος Fosun International ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή προσφοράς για την απόκτηση της προβληματικής γερμανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Tom Tailor, επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της στον ευρωπαϊκό κλάδο της μόδας.

Η μετοχή της Tom Tailor κατέγραψε άλμα 14% στα 2,46 ευρώ, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Fosun αυξάνει το ποσοστό της στο 35,35% αγοράζοντας νέες μετοχές αξίας 2,26 ευρώ έκαστη. Η εξέλιξη αυτή θα αυξήσει το ποσοστό της Fosun πάνω από το 30% που οδηγεί σε υποχρεωτική προσφορά εξαγοράς βάσει της γερμανικής νομοθεσίας.

Η Fosun, στην οποία ανήκει ο γαλλικός τουριστικός όμιλος Club Med, επεκτείνεται στον ευρωπαϊκό κλάδο του λιανεμπορίου σε μια περίοδο κατά την οποία οι καταναλωτές στην Κίνα αποτελούν κινητήριο μοχλό για τις δαπάνες στα προϊόντα πολυτελείας. Πέρυσι απέκτησε τον έλεγχο του Lanvin, του αρχαιότερου εν λειτουργία γαλλικού οίκου μόδας, και της αυστριακής εταιρείας εσωρούχων πολυτελείας Wolford. Έχει επίσης ποσοστό στην ιταλική εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων Caruso.

Η Fosun αυξάνει σταδιακά τη συμμετοχή της στην Tom Tailor --η οποία εδρεύει στο Αμβούργο και ιδρύθηκε το 1962-- από τότε που απέκτησε ποσοστό για πρώτη φορά στην εταιρεία το 2014. Το 2015, η Fosun απέκτησε επίσης τη γερμανική ιδιωτική τράπεζα Hauck & Aufhaeuser Privatbankiers έναντι 210 εκατ. ευρώ.

Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αντιδράσεις στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια λόγω των φόβων ότι κρατικές εταιρείες κερδίζουν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας τεχνολογίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ύστερα από την εξαγορά το 2016 της εταιρείας ρομπότ Kuka από την κινεζική Midea και την περυσινή αιφνιδιαστική εξαγορά από την Geely ποσοστού σχεδόν 10% στην Daimler.

Τον Δεκέμβριο, η Γερμανία συμφώνησε σε νέους κανόνες, μειώνοντας το ποσοστό εξαγοράς για το οποίο διενεργείται λεπτομερής έλεγχος ή το οποίο επιτρέπει ακόμα και την άσκηση βέτο στην αγορά ποσοστών σε γερμανικές εταιρείες από μη ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, σε μια κίνηση που στόχο έχει να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες εξαγορές από Κινέζους επενδυτές σε στρατηγικού χαρακτήρα τομείς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:34