Η ισπανική τράπεζα BBVA μετέφερε έως και 100 υπαλλήλους της από το τμήμα συναλλαγών στα κεντρικά της γραφεία στη Μαδρίτη σε διαφορετική τοποθεσία έξω από την πόλη, στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την προστασία της λειτουργίας της απέναντι στην πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η BBVA επί του παρόντος απασχολεί 400 ανθρώπους στο τμήμα συναλλαγών (trading floor) στα κεντρικά γραφεία στη Μαδρίτη και περίπου το ένα τέταρτο εξ αυτών μεταφέρονται από σήμερα στο Λας Ρόθας, προάστιο της Μαδρίτης, δήλωσε εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μέτρο αφορά τη μετεγκατάσταση 80-100 ανθρώπων συνολικά σε αυτόν τον νέο χώρο από σήμερα… Όλες οι απαραίτητες λειτουργίες διενεργούνται σε μικρότερη κλίμακα σε αυτόν τον άλλο χώρο» δήλωσε.

Παράλληλα, η γερμανική μονάδα της UniCredit, η HVB, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους εργαζομένους της στο Μόναχο, στα γραφεία του Τούκερπαρκ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αποτελώντας το τρίτο κρούσμα του ιού που καταγράφεται στην ιταλική τράπεζα.

Η HVB έδωσε οδηγίες σε όλους τους υπαλλήλους της, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρόσωπο αυτό, να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η HSBC εκκένωσε ολόκληρο το τμήμα ανάλυσης και μέρος του τμήματος συναλλαγών στα γραφεία της στο Κάναρι Γουόρφ στο Λονδίνο λόγω της απειλής του κορωνοϊού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Financial News.

Οι συντάκτες επικαλούνται πρόσωπο με γνώση του θέματος και αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη επειδή αναλυτής θεωρείται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης