«Σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία έχει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ και θέλει να μειώσει κατά περίπου 10% τις θέσεις εργασίας στην εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, πάει δηλαδή σε απολύσεις και μάλιστα μαζικές. Τα περί κακού προαισθήματος και απολύσεων ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε χθες, Πέμπτη, σε στελέχη του και το οποίο «τσίμπησε» το Ρόιτερς.
Το μήνυμα εστάλη δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία.

Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς. Απολύσεις της τάξης του 10% σημαίνει ότι 10 χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο.
Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ ένα email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Την Τρίτη, ο Μασκ ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Μασκ σ’ εκείνο το email.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».
Χθες, Πέμπτη, ο Μασκ καβγάδισε επίσης στο Twitter με τον αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Μασκ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης