Πριν από λίγο υπογράφηκε το πολύκροτο deal μεταξύ Ομίλου Μotor Oil και Μπάκου – Καϋμενάκη που παραχωρεί στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 29,87% του Ελλάκτωρα. Το ύψος της συμφωνίας έφτασε τα 185 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών διεξάγονταν μήνες μέχρι η Μotor Oil να αποκτήσει το 30,1% των μετοχών της Ελλάκτωρ που κατείχαν οι δύο εφοπλιστές, και το 75% έως και 100% της Άνεμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία, η οποία είχε απορροφηθεί από τη μητρική το 2018 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, αποτελεί κερδοφόρα δραστηριότητα στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, που της εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση από πλευράς χαρτοφυλακίου με περίπου 500 MW στην ελληνική αγορά. Πρώτος παραμένει ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Ελλάκτωρ και Motor Oil

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν πως αναστέλλεται προσωρινά, από Παρασκευή 6 Μαΐου, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναστέλλονται, επίσης προσωρινά, και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.

Οι δηλώσεις

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων, αλλά και συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

«Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από τη Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρό χρόνο λάμβαναν χώρα στην εταιρεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Οι επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης, εύχονται στους μετόχους και εργαζομένους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία τη θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης