Με μεγάλη επιτυχία και δυναμικό παρών από την επιχειρηματική κοινότητα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, η απονομή των πρώτων βραβείων του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», στις συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Επιπλέον, απονεμήθηκε βραβείο αναγνώρισης στους μέντορες του προγράμματος, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο ΟΠΑΠ και η Endeavor, παρουσιάστηκαν επίσης τα συνολικά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι 40 εταιρείες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα, καθώς και 10 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες εντάσσονται πλέον στη δυναμική ομάδα του «ΟΠΑΠ Forward».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η διοίκηση του ΟΠΑΠ με τους εκπροσώπους των 10 νέων εταιρειών του προγράμματος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά 21% και να δημιουργήσουν περισσότερες από 750 άμεσες και 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Στον ΟΠΑΠ, πιστεύουμε ότι το μοναδικό αυτό πρόγραμμα όχι μόνο βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, αλλά δημιουργεί συνολικά νέες προοπτικές για την ελληνική αγορά, καλύπτοντας δύο βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας: την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, βραβεύει την Ελευθερία Ζούρου, CEO της Doctoranytime

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, με τον Διονύση Αμμολοχίτη, CEO της εταιρείας Manifest

O Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ και o Διονύσης Δανηλάτος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της Spotawheel

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, τόνισε:

«Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward υλοποιείται με στόχο να προσφέρει μια νέα, αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική αγορά. Με την εισαγωγή 10 νέων εταιρειών, το πρόγραμμα αριθμεί 50 δυναμικές επιχειρήσεις. Όλες διαθέτουν τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσουν στο κλάδο τους και ένα συγκεκριμένο όραμα για την επόμενη ημέρα – για το μέλλον που χτίζεται σήμερα, μέσα από την αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας». 

Δείτε το βίντεο με τα αποτελέσματα του προγράμματος

Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ για την επιχειρηματικότητα «ΟΠΑΠ Forward» ξεκίνησε να υλοποιείται το 2016, σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, με στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Σαράντα εταιρείες, οι οποίες παρακολούθησαν τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, κατάφεραν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον κύκλο εργασιών τους κατά 21%. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 751 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 5.410 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, και η Ζίνα Μαυροειδή, CEO της εταιρείας e-fresh

O Ευάγγελος Καραγρηγορίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και ο Αλέξανδρος Μποτός, CEO της εταιρείας Roussas

Νίκος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος της CHB και Κώστας Μαριανός, CEO της εταιρείας MedBest

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν

Τα βραβεία του ΟΠΑΠ παρέλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία με την επιτυχημένη πορεία που διέγραψαν. Επίσης, βραβεύθηκαν οι εταιρείες που είχαν την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν:

•    Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Doctoranytime

•    Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Manifest

•    Ταχύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Spotawheel

•    Ταχύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: e-fresh

•    Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Roussas

•    Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: MedBest

•    Ενεργή συμμετοχή, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Anassa Organics

•    Ενεργή συμμετοχή, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Mandrekas

•    Επιχειρηματική Αριστεία | Νικήτρια εταιρεία: Dust&Cream

Ο ΟΠΑΠ βράβευσε, επίσης, τον μέντορα που είχε την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα, προσφέροντας τις περισσότερες ώρες συμβουλευτικών ωρών στις συμμετέχουσες εταιρείες από 2016 έως σήμερα. Το βραβείο «Κορυφαίος Μέντορας 2016-2018» απονεμήθηκε στον Chief Buyer της εταιρείας Σκλαβενίτης, Δημήτρη Ράμφο.

Ο Σάκης Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Hellas με τις Αφροδίτη Φλώρου και Γιάννα Ματθαίου, ιδρύτριες της εταιρείας Anassa Organics

Αλέξης Σαραμαντής, Εμπορικός Διευθυντής της Hellenic Duty Free και Βασίλης Μανδρέκας, Υπεύθυνος παραγωγής της εταιρείας Μανδρέκας

Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece και Δημήτρης Ράμφος, Chief Buyer της εταιρείας Σκλαβενίτης

Την κατηγοριοποίηση των βραβείων και την ανάδειξη των τελικών νικητών επιμελήθηκε η ΕΥ Ελλάδος, ως ανεξάρτητος φορέας.  

Οι 10 νέες εταιρείες του προγράμματος

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» αριθμεί πλέον 50 εξωστρεφείς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι 10 νέες εταιρείες, οι οποίες θα παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, είναι οι εξής:  

–    Τυροκομείο Κωσταρέλου

–    Zakcret AE

–    Funky Buddha

–    ΟΚ! Anytime Markets Α.Ε.

–    MLS Innovation Inc

–    ΕΖΑ Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

–    Agrino

–    EUROCHARTIKI

–    Milkplan

–    Κορωνάκης ΑΒΕΕ

Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, της εστίασης, της τεχνολογίας, της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών.

Πίτερ Οικονομίδης και Λέανδρος Καρακατσάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Dust + Cream

Γιώργος Παπαδημητρίου, Partner, Επικεφαλής Χρηματοοικονομικού τομέα της EΥ Ελλάδος

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ο Πίτερ Οικονομίδης και ο Α’ Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Η παρουσίαση των νέων εταιρειών του προγράμματος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης