Η νέα ψηφιακή κουλτούρα και οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τη δομή των εταιρειών, αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλάζουν την ίδια την καθημερινότητά μας. Κατά συνέπεια, τα χρόνια που έρχονται επιφυλάσσουν ένα ρυθμό κι ένα εύρος επιχειρηματικής αλλαγής που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Ήδη την τελευταία δεκαετία βιώνουμε αυτή τη σημαντική αλλαγή, που έχει επηρεάσει και το παραδοσιακό λιανεμπόριο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαταράσσει (disrupt) όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και η αγορά του λιανεμπορίου (Retail) δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στην εκδήλωση για τον τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία , με την οποία «αγκαλιάζει» το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε: «Καλέσαμε νέες ομάδες, με καινοτόμες ιδέες, να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στους τομείς του λιανεμπορίου (Retail), της Εστίασης και της Ψυχαγωγίας (Food & Entertainment) και των Υπηρεσιών Εμπορικών Κέντρων (Mall Services). Το ReTech Innovation Challenge φιλοδοξεί να φέρει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες μέσα στα εμπορικά μας κέντρα και να αποτελέσει μέρος του disruption που ήδη συντελείται παγκοσμίως στην αγορά του retail».

Ξεχωριστή στιγμή στο μεγάλο τελικό ήταν η παρουσία επί σκηνής (on stage) του Patrick Dixon, ενός από τους σημαντικότερους, διεθνώς, στοχαστές (business thinkers), με την μεγαλύτερη επιρροή όσο αφορά στην επίδραση των νέων τεχνολογιών στην αγορά του λιανεμπορίου. Με μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 400 επιχειρήσεις και απίστευτη ενέργεια στην σκηνή, προχώρησε σε μια στοχευμένη παρουσίαση για την μετεξέλιξη του λιανεμπορίου στα χρόνια που έρχονται.

Από τη ζωντανή «μάχη» στη σκηνή μπροστά στους κριτές, αλλά και το κοινό, που αξιολόγησε τους δέκα τελικούς υποψήφιους, μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού ReTech Innovation Challenge αναδείχθηκαν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πρώτο Βραβείο:

Περικλής Γαλανάκης και Κυριάκος Αγιαννίδης της MOJOOLS

Η διαδικτυακή τους πλατφόρμα δίνει, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τη δυνατότητα σχεδίασης και δημιουργίας κοσμήματος στα χέρια του επισκέπτη, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing), σε συνδυασμό με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό (3d design) και την τρισδιάστατη σάρωση (3d scanning).

– Δεύτερο Βραβείο:

Θωμάς Αναστασέλος της Orderstate

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μίας παραγγελίας από την αρχή μέχρι την τελική της παράδοση, αλλά και τον εύκολο τρόπο συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

– Τρίτο Βραβείο:

Γιώργος Φωτόπουλος της House ID

Είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που φέρνει επιγραμμικά (online) όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης.

Το ReTech Innovation Challenge, που εγκαινιάζεται και φιλοξενείται από την Lamda Development, διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης