Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:00
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής

Του Μιχάλη Παπανίδη

Η υπεύθυνη στάση του μέσου καταναλωτή απέναντι και στα συμπληρώματα διατροφής είναι πλέον μονόδρομος, καθώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα επιλέγονται από όλο και περισσότερους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους όμως δεν αποφεύγουν τον «πειρασμό» της υπερκατανάλωσης, που ενδεχομένως να εγκυμονεί και κινδύνους.

Κομβικό σημείο είναι από που προμηθεύεται κανείς τα συμπληρώματα διατροφής, καθώς η εμπορία τους μέσω διαδικτύου αυξάνεται γεωμετρικά, την στιγμή που οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι επιμένουν να προτρέπουν τους καταναλωτές να απευθύνονται κυρίως στα φαρμακεία.

Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, έχουν γίνει πιο πολύπλοκες και ο κάθε οργανισμός χρειάζεται επιπλέον στήριξη από σειρά συμπληρωμάτων διατροφής. Για ποιο χρονικό διάστημα όμως;

Τι λένε όμως οι ειδικοί για τη νέα αυτή τάση;

Ο Γιώργος Σπίγγος, χημικός, MSc in Health Economics & Management, product manager στα Συμπληρώματα Διατροφής της ΒΙΑΝ, δίνει διαφωτιστικές απαντήσεις στον φακό του zougla.gr στα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τον μέσο άνθρωπο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:00