Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων χρόνων κατέγραψαν, το 2017, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία, από τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport Greece.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ομίλου Fraport, η επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε 27,5 εκατομμύρια (+10,3%) το 2017, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (αφίξεις-αναχωρήσεις) ανήλθε σε 227.195, καταγράφοντας αύξηση 11,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μηνιαία βάση, τον περασμένο Δεκέμβριο το αεροδρόμιο της Καβάλας παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση (+100%) επιβατών και πτήσεων.

Ωστόσο, η μεγάλη αυτή μεταβολή συνδέεται με την εκτροπή των πτήσεων, χαμηλού κόστους αερομεταφορέων, από το “Μακεδονία” στο αεροδρόμιο Καβάλας λόγω των εργασιών αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου και προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ομίχλη.

Κορυφαίες επιδόσεις, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, εμφάνισε τον Δεκέμβριο και το αεροδρόμιο της Κω, μέσω του οποίου διακινήθηκαν 19.146 άτομα (+53,9%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, τον Δεκέμβριο, η κίνηση επιβατών εμφάνισε την μεγαλύτερη υποχώρηση (-67,1%) στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, δεδομένου ότι η… δημοφιλία του νησιού των ανέμων ως τουριστικός προορισμός συρρικνώνεται τον χειμώνα.
Αλλά κι επειδή από 13 έως 29 Νοεμβρίου ο αερολιμένας ήταν κλειστός λόγω εργασιών.

Σε επίπεδο έτους όμως, εάν εξαιρεθεί η Καβάλα (όπου η αύξηση της επιβατικής κίνησης και των πτήσεων, σχετίζεται με τα προβλήματα του Μακεδονία), η Μύκονος παρουσίασε, το 2017, την μεγαλύτερη αύξηση πτήσεων (+32,8%). Συνολικά, οι αφίξεις-αναχωρήσεις διαμορφώθηκαν σε 15.827 το 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης