Την απάντηση της Παπαστράτος στο θέμα των ημερών που έχει ανακύψει σε σχέση με τη συμφωνία που επετεύχθη με τους εργαζόμενους και η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έδωσε προ ολίγου ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Παραγωγής με θέμα “ευρωεκλογές και βιομηχανία” ο κ. Καργαρώτος, τόνισε ότι η συμφωνία με τους εργαζόμενους, αποτέλεσε μέρος της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Παπαστράτος στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμφωνία με τους εργαζόμενους αφορούσε στην 7ήμερη αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου και όχι της εργασίας των ανθρώπων μας. Βασίστηκε σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο βαρδιών, που περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Καργαρώτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι εργαζόμενοι της εταιρείας συμφώνησαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο μοντέλο εξασφάλισαν 18 επιπλέον ημέρες άδειας, που προστίθενται στις 27 ημέρες της κανονικής άδειας.

Αυτό συμβαίνει διότι οι βάρδιες που έχουν συμφωνηθεί περιλαμβάνουν 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό.

Σύμφωνα με τον κ. Καργαρώτο η συμφωνία αυτή κατέστησε το ελληνικό εργοστάσιο της Παπαστράτος ένα από τα πιο ανταγωνιστικά διεθνώς μεταξύ των μονάδων παραγωγής της μητρικής πολυεθνικής  Philip Morris.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος το μοντέλο της 7ημερης λειτουργίας της εταιρείας εφαρμόζεται σε 11 συναδέλφους, με προοπτική να επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων, όταν οι συνθήκες παραγωγής της νέας επένδυσης το απαιτήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης