Παρά λίγο σύγκρουση αεροσκαφών της Ryanair στον αέρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 20:26
Παρά λίγο σύγκρουση αεροσκαφών της Ryanair στον αέρα
Τραγωδία στο «παρά πέντε» στην Ισπανία. Δύο αεροπλάνα της Ryanair κινδύνεψαν να συγκρουστούν κατά τη διάρκεια πτήσεων τους κοντά στην Παμπλόνα, βόρεια της χώρας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα - σοκ προκαταρκτικής έκθεσης της Ισπανικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων της Ισπανικής Πολιτικής Αεροπορίας, που επικαλείται το πόρταλ airlive.net, τα δύο αεροσκάφη βρέθηκαν σε «απόσταση αναπνοής», δηλαδή περίπου τέσσερα χιλιόμετρα οριζόντια, και μόλις 122 μέτρα κάθετα!

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, όταν ένα αεροσκάφος Boeing 737-800 με αφετηρία το Σαντιάγο και προορισμό την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και ένα άλλο πανομοιότυπο αεροσκάφος με αφετηρία από τη Σεβίλλη και προορισμό την Τουλούζη, έφτασαν επικίνδυνα κοντά, σε απόσταση περίπου 30 χιλιόμετρα από την Παμπλόνα.

Τα αεροπλάνα βρίσκονταν «στη συχνότητα του κέντρου ελέγχου της Μαδρίτης» όταν ακούστηκαν τα συστήματα συναγερμού κατά σύγκρουσης και στα δύο αεροπλάνα. Μόλις ακούστηκε ο συναγερμός, οι πιλότοι διόρθωσαν την πορεία τους και οι πτήσεις συνεχίστηκαν χωρίς κάποιο απρόοπτο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 20:29