Ο διευθύνων σύμβουλος της Danske Bank, Thomas Borgen, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας εσωτερικής έρευνας σε υποκατάστημά της στην Εσθονία, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοί της ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε ύποπτες συναλλαγές με τους πελάτες.

Η Danske Bank ανακοίνωσε ότι η έρευνά της κάλυψε 15.000 καταναλωτές οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 9,5 εκατ. πληρωμές μέσω του υποκαταστήματος, την περίοδο 2007-2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική ροή πληρωμών που καλύφθηκαν, ανέρχεται σε περίπου 200 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα τόνισε πως δεν μπορεί να δώσει μια ακριβή εκτίμηση του αριθμού των ύποπτων συναλλαγών, αλλά έχει αναφέρει περίπου 6.200 πελάτες στις αρχές της Δανίας.

Η Danske Bank ανακοίνωσε επίσης ότι «υπάρχει υποψία πως υπήρξαν εργαζόμενοι στην Εσθονία οι οποίοι έχουν βοηθήσει ή έχουν συνεργαστεί με πελάτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από εξωτερική νομική εταιρεία, διαπίστωσε πως ορισμένοι πρώην και νυν υπάλληλοι τόσο στο υποκατάστημα της Εσθονίας όσο και σε επίπεδο ομίλου, δεν εκπλήρωσαν τις νομικές τους υποχρεώσεις.

Ωστόσο, κατέληξε ότι το δ.σ., ο πρόεδρος και ο CEO δεν παραβίασαν τις νομικές της υποχρεώσεις.

«Η τράπεζα ξεκάθαρα απέτυχε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε ό,τι αφορά το συμβάν. Αυτό είναι απογοητευτικό και απαράδεκτο και ζητούμε συγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους –πελάτες, επενδυτές, εργαζόμενους και από την κοινωνία γενικότερα», τόνισε ο πρόεδρος Ole Anderson.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης