Τριγμοί στη διοίκηση της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, μετά την ευθεία αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις πρακτικές εργολαβικών εταιρειών, που λειτουργούν στην εταιρεία.

«Για απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης της ΔΕΠΑ» κάνει λόγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «μέσω κατάθεσης αγωγών από δύο εργολαβικές της εταιρείες κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ) και των σωματείων της που μετέχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εργαζόμενοι δίνουν ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα, ζητώντας το αυτονόητο, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τις θυγατρικές του ομίλου ΔΕΠΑ, με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής υπηρεσίας τους.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΠΟΕ και των σωματείων της που τώρα σύρονται στα δικαστήρια και, με την ανοχή της κυβέρνησης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές όχι μόνον δεν θα κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά, αντιθέτως, θα τον ενδυναμώσουν» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Με ομόφωνη απόφαση, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΠΑ ΑΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τις ενέργειες ακύρωσης του αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔΕΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και απαράδεκτες και πρωτοφανείς πρακτικές κατά του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου ΠΟΕ και των πρωτοβάθμιων ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ. Ταυτόχρονα η ΣΕΔΕΠΑ κάνει λόγο για συνεχόμενο εμπαιγμό των εργαζόμενων συναδέλφων τόσο από το ΥΠΕΝ όσο και από τις ορισμένες από αυτό διοικήσεις του ομίλου ΔΕΠΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών της ΔΕΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης