Περισσότερες από 50 ετικέτες ελληνικών κρασιών παρουσιάζονται στη Διεθνή Έκθεση οίνου της Σανγκάης, ProWine China, που άνοιξε χθες τις πύλες της στο κοινό και θα λειτουργήσει μέχρι τις ‪14 Νοεμβρίου‬.

Στο ελληνικό περίπτερο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) συμμετέχουν επτά οινοποιεία με κρασιά που εκπροσωπούν μια ευρεία γκάμα από αφρώδη, λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά, καθώς και το τσίπουρο, και ονομασίες προέλευσης όπως Ζίτσα, Μαντινεία, Αμύνταιο, Σαντορίνη, Σάμος και Άγιο Όρος. Όλα είναι κυρίως από ελληνικές ποικιλίες και πωλούνται ήδη στην αγορά της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση ProWine China διανύει ήδη το 6ο έτος λειτουργία της και έχει πλέον εδραιωθεί στην Κίνα. Κατά τη διάρκειά της, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά τους σε Κινέζους -κι όχι μόνο- αγοραστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ProWine China 2018 συμμετείχαν 750 οινοπαραγωγοί και διανομείς από 39 χώρες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ανήλθε σε 18.900, αύξηση 33,2% σε σύγκριση με ProWine Κίνα 2017.

Ο κλάδος του οίνου στην Ελλάδα έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών, οι οποίοι δύνανται να προωθήσουν τις ελληνικές ετικέτες στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης