Στην περικοπή περίπου 7.000 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου η Ford Motor, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσής της με στόχο την εξοικονόμηση 600 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Σε e-mail που απέστειλε τη Δευτέρα προς τους εργαζομένους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Jim Hackett, αναφέρει ότι οι περικοπές θέσεων αφορούν τόσο εθελοντικές αποχωρήσεις όσο και απολύσεις, ενώ, όπως πρόσθεσε εκπρόσωπος της εταιρείας,  παγώνουν και οι ανοικτές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 2.300 από τους εργαζόμενους που επηρεάζονται απασχολούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των περικοπών, όπως ανέφερε ο Hackett, θα μειωθούν σχεδόν κατά 20% τα στελέχη της εταιρείας που βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις, σε μια κίνηση που έχει στόχο επίσης τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

«Για να αντεπεξέλθουμε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου, ώστε η Ford να βγει κερδισμένη στο ταχέως μεταβαλλόμενο αυτό περιβάλλον, πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να ενισχύσουμε τα στελέχη, να επιταχύνουμε τη λήψη αποφάσεων, να επικεντρωθούμε στην απόδοση της εργασίας και να μειώσουμε το κόστος», ανέφερε ο Hackett στο ηλεκτρονικό μήνυμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενημέρωση των εργαζομένων που επηρεάζονται στη Βόρεια Αμερική θα ξεκινήσει την Τρίτη και οι περικοπές θα ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους έως τις 24 Μαΐου, σύμφωνα πάντα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Όπως πρόσθεσε ο Hackett, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει τις κινήσεις αναδιάρθρωσης σε Ευρώπη, Κίνα, Νότια Αμερική αλλά και στις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοποιείται, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης